Χουρουζίδης Σωκράτης

Χουρουζίδης Σωκράτης

Χουρουζίδης Σωκράτης

Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στις Σέρρες τον Ιανουάριο του 1982 και μεγάλωσε στην Αναγέννηση  Σερρών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Προβατά και σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και, εν συνεχεία, δημοσιογραφία στο αντίστοιχο τμήμα του Ι.Ι.Ε.Κ. “ΑΚΜΗ” στη Θεσσαλονίκη, καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του “αγάπες”, τις κλασικές σπουδές και το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά. Τα τελευταία τα έμαθε μέσω ειδικών μαθημάτων που παρακολούθησε στο VHS (volkshochschule) στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας το 2012, όταν η επιθυμία του να γνωρίσει έναν πολυπολιτισμικό τρόπο ζωής, τον οδήγησε σε ολιγόμηνη παραμονή του στην εν λόγω χώρα.

Επαγγελματική διαδρομή

Από το 2006 ξεκίνησε να εργάζομαι ως δημοσιογράφος. “Βάπτισμα του πυρός” υπήρξε για τον ίδιο, ο τηλεοπτικός σταθμός των Σερρών “TVS-Life”, όπου εργάστηκε ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων, αλλά και παρουσιαστής της καθημερινής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής “Καλημέρα Σέρρες”, της οποίας είχε και την επιμέλεια.

Την τηλεοπτική σεζόν 2007-2008 υπήρξε ρεπόρτερ της εκπομπής “Καλημέρα σας” με το Γιώργο Αυτιά, στον ALPHA, καλύπτοντας θέματα και κάνοντας ζωντανές ανταποκρίσεις από τη Θεσσαλονίκη. Εμπειρία σημαντική για τον ίδιο καθώς, όπως δηλώνει, γνώρισε εκ των έσω τον τρόπο λειτουργίας των πανελλαδικής εμβέλειας μέσων.

Το 2008-2009 εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και, επιστρέφοντας, εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς TVS, ως ρεπόρτερ, και NTV, ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, τα έτη 2010 και 2011 αντίστοιχα.

Από το 2012 οι αυξημένες ανάγκες της επιχείρησης λιανικού εμπορίου, που διατηρεί η οικογένεια του στην Αναγέννηση Σερρών, τον έστρεψαν επαγγελματικά σ’ αυτήν. Έτσι τα τελευταία δυόμισι χρόνια εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς, ωστόσο, να ξεχνάει ποτέ τη “μεγάλη μου αγάπη”, τη δημοσιογραφία.

Φέτος, λοιπόν, επέστρεψε στην “τηλεοπτική στέγη” από την οποία ξεκίνησε, την TVS, παρουσιάζοντας κάθε Σαββατοκύριακο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ είναι συνεργάτης και της καθημερινής infotainment εκπομπής της TVS “Χαμογέλα” με τη Χριστίνα Πατσιώκα, όπου έχει αναλάβει το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Κοινωνική δράση

  • Διατελεί Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης από το 2011 μέχρι και σήμερα, όπου μαζί με μία ομάδα νέων ανθρώπων που απαρτίζουν τη διοίκηση του συλλόγου, απέδειξαν ότι ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, μπορούν να γίνουν πράγματα στον τομέα του πολιτισμού, αρκεί να υπάρχει σχεδιασμός, όραμα και όρεξη για δουλεία.
  • Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης “Οι Χαραμήδες” από το 2011, με την οποία έχουν ανεβάσει δύο θεατρικές παραστάσεις, (“Ο Ξεριζωμός των Ποντίων του Αράμ-Βαρτάν” 2011-2012, “Χαράν σο Χαραμί-Βαρτάν” 2012-2013). Στη συγγραφή του σεναρίου και στην παραγωγή των εν λόγω παραστάσεων συμμετείχε προσωπικά.
  • Είναι μέλος του σωματείου ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) των Σερρών, μέχρι και σήμερα.
  • Επίσης, κατά τα χρόνια των σπουδών του, υπήρξε ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σε μια “γκρίζα” εποχή όπου η οικονομική κρίση που βιώνουμε, μας έχει οδηγήσει στην έλλειψη ελπίδας για αλλαγή, την παθητικότητα και την αδιαφορία για τα κοινά, ο Σωκράτης Χουρουζίδης πιστεύει πως οι νέοι άνθρωποι οφείλουν πρώτα αυτοί να ξεφύγουν από το τέλμα της αδιαφορίας, συμμετέχοντας στην ενεργό δράση. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέφανου Φωτιάδη, λοιπόν, θέτει όλες τις δυνάμεις του στην υπηρεσία των συνδημοτών του, διεκδικώντας μια θέση στη δημοτικό συμβούλιο των Σερρών, με τη “Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης”. “Για να αλλάξουμε ό,τι μας κράτησε πίσω!” όπως λέει και ο ίδιος.