Πολατίδου Γεσθημανή (Μάνια)

Πολατίδου Γεσθημανή

Πολατίδου Γεσθημανή

Ελεύθερη επαγγελματίας

Γεννήθηκε στον Λευκώνα Σερρών το 1973 και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών και γνωρίζει Γερμανικά και Αγγλικά.

Είναι παντρεμένη με τον Εμμανουήλ Χριστοφορίδη και έχουν δυο παιδιά, τη Σοφία και τον Χρήστο.

Έζησε στο Αμβούργο Γερμανίας και από το 2004 ζει μόνιμα στο Μετόχι Σερρών.

Σε ηλικία 22 ετών απέκτησε την πρώτη επιχείρηση – κατάστημα μαζικής εστίασης, στο εμπορικό κέντρο Niendorf-Nord-Zentrum, στην πόλη του Αμβούργου, όπου και κατάφερε πολύ σύντομα να διακριθεί επαγγελματικά στην περιοχή.

Ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τις πωλήσεις και το εμπόριο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Εργάστηκε ως προσωπάρχης για δυο χρόνια, στο τμήμα Housekeeping του μεγαλύτερου ξενοδοχείου του Αμβούργου, της σουηδικής αλυσίδας RADISSON SAS HOTEL.

Το 2006 πήρε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», στον Καποδιστριακό Δήμο του Λευκώνα.

Το 2010 εκλέχθηκε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα, του Δήμου Σερρών.

Διαπιστώνοντας όμως, τη συγκεντρωτική διοίκηση της παρούσας δημοτικής αρχής και την απαξίωση των θεσμών μέσω της νέας αρχιτεκτονικής στην αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα Καλλικράτης), τον Μάιο του 2011 ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στο διάστημα της θητείας της προσπάθησε, με ό,τι μέσα είχε, να στηρίξει την κοινωνία που κλήθηκε να υπηρετήσει σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν πάντα δίπλα στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση της παράδοσης της περιοχής μας.

Συμμετείχε στα δημοτικά συμβούλια και πολλές φορές ήρθε σε σύγκρουση με αποφάσεις της διοίκησης, στηρίζοντας πάντα τα συμφέροντα του τόπου της, την ενδοδημοτική αποκέντρωση σε όλα τα επίπεδα, μα πρωτίστως, στηρίζοντας σταθερά την αξία που κάνει την διαφορά σε οποιαδήποτε θέση: «ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ».