Καρυπίδης Παύλος

Καρυπίδης Παύλος

Καρυπίδης Παύλος

Εργολάβος Δημοσίων Έργων

Γεννήθηκε στο Χριστός Σερρών (σημερινή Τ.Κ. του Δήμου  Σερρών) το 1960.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πεχλεβανίδου , καθηγήτρια Γαλλικών, και έχουν μια κόρη την Κωνσταντίνα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο KUL Leuven του Βελγίου.

Το 1982 έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού  Δομικών  Έργων και το 1984 το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού ‘Έργων Υποδομής από το Τ.Ε.Ι. (ΚΑΤΕΕ) ΣΕΡΡΩΝ.

Έκτοτε εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας κυρίως ως Εργολήπτης Δημοσίων  Έργων με πιστοποιημένη εμπειρία στα ΜΕΚ Δ’ τάξης σε έργα Οικοδομικά, Υδραυλικά και Οδοποιίας, διατηρώντας τεχνικό γραφείο στη πόλη των Σερρών.

Από το 1995 κατέχει την ιδιότητα του εκπαιδευτικού (πτυχίο ΠΑΤΕΣ –  ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης).

Είναι πιστοποιημένος Τεχνικός Ασφαλείας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας εργασία (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.).

Εκλέχτηκε Πρόεδρος του περιφερειακού Τμήματος ΕΕΤΕΜ Ν. Σερρών για τέσσερις συνεχείς περιόδους, από το 1989 έως και το 1999.

Υπήρξε επίσης εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίως  Έργων Ν. Σερρών από το 1994 έως και το 2006 όπου υπηρέτησε  στις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Ν. Α.  Σερρών τον Οκτώβριο του 2006 με τον συνδυασμό του  Στέφανου Φωτιάδη για την περίοδο 2007-2010.  Συμμετείχε στην επιτροπή Υποδομών της Ν.Α.  Σερρών ως αντιπρόεδρος την διετία 2007-2008.  Ήταν  μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου του Νομού ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας από το 2007 έως το 2010. Παράλληλα κατά την ίδια περίοδο ήταν σύνεδρος της  Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).

Αποκορύφωμα της παρουσίας του στα πράγματα της Νομαρχίας Σερρών ήταν η θέση του   Αντινομάρχη Τουριστικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Ν.Α.  Σερρών για το έτος 2009.

Κατά το έτος 2012, υπήρξε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών.

Ζει μόνιμα στις Σέρρες και δραστηριοποιείται έντονα κοινωνικά και πολιτιστικά στο Νομό Σερρών. Χοροδιδάσκαλος επί 30ετία σε πολιτιστικούς συλλόγους (Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Αμμουδιά,  Λευκώνας, «Ακρίτες» Επταμύλων), ασχολείται με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς και μουσική, ιδιαίτερα της περιοχής του Πόντου. Από το 2013 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων  «Ακρίτες Επταμύλων  Ν. Σερρών».