Ηλιοπούλου Σταλακτή

Ηλιοπούλου Σταλακτή

Ηλιοπούλου Σταλακτή

Καθηγήτρια φυσικής αγωγής – Χοροδιδάσκαλος – Προπονήτρια ατόμων με αναπηρία

 Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1983 και μεγάλωσε στην  Κάτω Καμήλα Σερρών. Αποφοίτησε από το ενιαίο Λύκειο Σκουτάρεως. Σπούδασε (2001-2005) στο «τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού» Α.Π.Θ.  Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με δύο κύριες ειδικότητες: προσαρμοσμένη φυσική αγωγή (ειδική αγωγή) και παραδοσιακούς χορούς.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (2006-2009) στην κινησιολογία ατόμων με Νοητική Υστέρηση.  Το 2009 αποφοίτησε από τη σχολή προπονητών Μπάτμιντον της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παρακολούθησε μαθήματα της σχολής Fitness School Grafts. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε δύο χρόνια Νοηματική Γλώσσα.

Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Σκουτάρεως στον Δήμο Σερρών τον Νοέμβριο 2010 με τον συνδυασμό του Στέφανου Φωτιάδη (2011-2014). Είναι μέλος στο Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. εκπροσωπώντας τον Συνδυασμό «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης» (2011-2014). Είναι η νεότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος, που εκλέχθηκε στον διευρυμένο δήμο Σερρών τον Νοέμβριο 2010 (2011-2014).

Οι δραστηριότητες της ως δημοτικής συμβούλου Σερρών, επικεντρώθηκαν σε θέματα ισότητας, διαφάνειας, ίσων ευκαιριών, νεολαίας, αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής.

Από το (2005-2012) εργάστηκε εθελοντικά ως  προπονήτρια Κολύμβησης στον Πανσερραϊκό ΑΜΕΑ, με συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις, ημερίδες, περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα.  Είναι μέλος στον Σύλλογο γονέων και φίλων & κηδεμόνων ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα».

Εργάστηκε σε κατασκηνώσεις ως συνοδός ατόμων με αναπηρία (2006-2009).

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της ασχολήθηκε με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Έμαθε πως όλα τα παραπάνω γίνονται σκαλοπάτι για ένα όμορφο μέλλον. Το παρελθόν μας, η αξίες μας και ο λαϊκός μας πολιτισμός μπορούν να σταθούν σκαλοπάτι για το μέλλον.

Για αρκετά χρόνια, είναι δασκάλα παραδοσιακών χορών στους Πολιτιστικούς Συλλόγους  «Καπετάν Μητρούση», «Καλών Δέντρων», «Θρακών Σκουτάρεως», «Κάτω Καμήλας», «Δημητριτσίου», «Βαλτοτοπίου», «Ντόπιων Ορεινής», «Βαμβακούσσας», « Αναγέννησης» και στους  συλλόγους  γυναικών,  «Η Γερακίνα», «Μητρουσίου»  και « Πεπονιάς». Και παλαιότερα στους Συλλόγους  «Βαμβακιάς», «κουμαριάς», «φιλεκπαιδευτική εταιρία Λευκώνα», «Καρπερής», «Αγίας Παρασκευής», «Άνω Καμήλας».

Με τους παραπάνω Συλλόγους έχουν έντονη δραστηριότητα σε θέματα πολιτισμού, σε λαϊκά πανηγύρια και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει εργαστεί κατά καιρούς ως γυμνάστρια στους Δήμους Σκοτούσσας, Ηράκλειας, Βισαλτίας, Στρυμόνα, Καπετάν Μητρούση και Σκουτάρεως.

Πρόσθετες πληροφορίες

Δημοσίευση- Ανακοινώσεις-Σεμινάρια- Συνέδρια (2001-2010) σε παραδοσιακούς χορούς, «άθληση και γυναίκα» και σε συνέδρια Φυσικής και θεραπευτικής Αγωγής.

Εθελοντική δράση (2004-2010) σε Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς αγώνες  Αθήνα 2004, Πανελλήνιες Μαθητιάδες Πρώτη Σερρών και παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ατόμων με τύφλωση 2007

Ερευνητικό πρόγραμμα (2005) με θέμα τη θεραπευτική άσκηση και αποκατάσταση στο Ν. Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*