Βουτσκόγλου Ειρήνη

Βουτσκόγλου Ειρήνη

Βουτσκόγλου Ειρήνη

Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα

 Γεννήθηκα στις Σέρρες και αποφοίτησα από το Λύκειο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ με κατεύθυνση Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, απέκτησα Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα στο ΕΑΠ με την διπλωματική μου εργασία να αφορά επεκτάσεις των ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων στον σημασιολογικό ιστό και καταθέτω συχνά εργασίες σε ακαδημαϊκά συνέδρια.

Έχω εργαστεί στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση διδάσκοντας μαθηματικά και μαθήματα πληροφορικής, στο ΤΕΙ Σερρών διδάσκοντας προγραμματισμό υπολογιστών και είμαι πιστοποιημένη επιμορφώτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Συν των παραπάνω, έχω συνεργαστεί επί σειρά ετών με γνωστό περιοδικό τεχνολογίας διατηρώντας μηνιαίες στήλες και πλέον αρθρογραφώ στο προσωπικό μου ιστολόγιο και την προσωπική μου ιστοσελίδα δημοσιεύοντας άρθρα που αφορούν το διαδίκτυο καθώς και ενημερωτικά βίντεο και παρουσιάσεις.

Έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την διαχείριση ηλεκτρονικών επικοινωνιών στα κοινωνικά δίκτυα και διατηρώ επώνυμο λογαριασμό στα περισσότερα από αυτά.

Σημαντικό σταθμό στην ενασχόληση μου με τα ψηφιακά περιβάλλοντα θεωρώ την σειρά συναντήσεων που διοργανώθηκαν από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών με θέμα την Πραγματικότητα του Διαδικτύου όπου οι συμμετέχοντες μου επεσήμαναν την αναγκαιότητα διενέργειας ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων και σε τοπικό επίπεδο ώστε οι πολίτες να συναποφασίζουν για θέματα που τους αφορούν.

Αποφάσισα να δεχτώ την θέση εμπιστοσύνης που μου πρόσφερε ο Στέφανος Φωτιάδης στο ψηφοδέλτιο του διότι πιστεύουμε και οι δύο πως έχει έρθει η ώρα να ενεργοποιηθούν δομικά στοιχεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική ενημέρωση, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οι ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις.