Αραμπατζής Αθανάσιος (Θάνος)

2014 Αραμπατζής Αθανάσιος -p_resize

Αραμπατζής Αθανάσιος

Μηχανολόγος Μηχανικός – Eπιχειρηματίας

Ο Θάνος Αραμπατζής γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1986 στις Σέρρες. Κατάγεται από τις οικογένειες του Αλέξανδρου Α. Αραμπατζή και της Αγγελικής Β.  Ηλιούδη. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Παναγιώτου, Αρχιτέκτων Μηχανικό. Η οικογένεια του, με τις  αρχές της, συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, των ιδεών του και των οραμάτων του.

Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο τμήμα μηχανολογίας του ΤΕΙ Σερρών με εξειδίκευση στον ενεργειακό τομέα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2003, στην εταιρεία BSA Batteries Α.Ε. με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

Από το 2006 κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της άνωθεν  εταιρείας, δραστηριοποιούμενος σε θέματα μηχανολογικού εξοπλισμού, περιβαλλοντικής πολιτικής και διασφάλισης ποιότητας με ειδίκευση στην ανακύκλωση επικίνδυνων αποβλήτων.

Από τον Δεκέμβριο του 2013,  είναι εταίρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συστήματος Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης αποβλήτων συσσωρευτών “COMBATT”, πανελλαδικής εμβέλειας με έδρα την Αθήνα, σε συνεργασία με τον ΕΟΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) και το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).

Οι επαγγελματικές του ενασχολήσεις, του έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Ν. Υόρκη, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας των άλλων χωρών, αλλά και να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία και τις γνώσεις, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, τις Σέρρες.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο σώμα της Στρατονομίας.

Η αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον οδήγησε, σε ηλικία μόλις οχτώ ετών, να ασχοληθεί με τους αγώνες ταχύτητας ΚΑΡΤ. Οι πρώτες διακρίσεις, κατόπιν σκληρής προσπάθειας και επίμονης ενασχόλησης με το συγκεκριμένο άθλημα, ήρθαν σε ηλικία 11 ετών. Το 2001, σε ηλικία 16 ετών, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στους πανελλήνιους αγώνες ΚΑΡΤ, με αποκορύφωση το 2002, να συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μηχανοκίνητων αγώνων ΚΑΡΤ στην ομάδα του Michael Schumacher, μαζί με τον πρωταθλητή οδηγό της Formula 1 Sebastian Vettel. Οι προσωπικές επαφές, που διατηρεί μέχρι και σήμερα, με την συγκεκριμένη ομάδα, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο για την επίτευξη εξαιρετικών διοργανώσεων και αγώνων στο Αυτοκινητοδρόμιο και την πίστα ΚΑΡΤ.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ήταν και είναι για τον Θάνο Αραμπατζή, το δεύτερο σπίτι του. Από το 2003 συμμετέχει ενεργά ως κριτής αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ το 2007 ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ). Παράλληλα είναι  διαιτητής ,‘’Αλητάρχης’’, των πανελληνίων αγώνων ΚΑΡΤ.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό και την πόλη του τον οδήγησαν στο να συμμετέχει, ως ενεργό μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, για τις δύο προηγούμενες σεζόν. Ο ‘’Πανσερραϊκός’’ είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα που λατρεύει και υποστηρίζει θερμά.

Στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010, μετά από παρότρυνση πολλών Σερραίων, ήταν  υποψήφιος σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Σερρών με τον συνδυασμό Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης του Στέφανου Φωτιάδη. Κατάφερε να εκλεγεί πρώτος σε ψήφους και έκτοτε να συμμετέχει ενεργά μέχρι και σήμερα στο Συμβούλιο της Τοπική Κοινότητας Σερρών.

«Η αγάπη μου για αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τις Σέρρες, με έκανε να αποφασίσω να μείνω μόνιμα εδώ και να προσπαθήσω για την ευρεία ανάπτυξή του. Θεωρώ πως η γεωγραφική θέση του δήμου Σερρών, τον καθιστά ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπου μπορούν να γίνουν αξιόλογες επενδύσεις και παράλληλα να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η υπάρχουσα αγορά, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας στον τόπο. Ο σωστός σχεδιασμός, οι δυναμικές πρωτοβουλίες και οι στοχευόμενες δράσεις μπορούν να αναπτύξουν μερικούς από τους οικονομικούς πνεύμονες του δήμου Σερρών, όπως είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά και το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Είναι πολύ σημαντική για μένα η πρόκληση που γεννάται μέσα από την ενεργή ενασχόληση μου με τα κοινά, καθώς στόχος μου είναι να πείσω τους ανθρώπους της γενιάς μου πως αυτός ο δήμος μπορεί να πάει μπροστά και να γίνει ένας τόπος που οι πολίτες του και κυρίως οι νέοι δε θα θέλουν να τον εγκαταλείψουν. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Στέφανου Φωτιάδη είναι μία κίνηση ελπίδας για τον τόπο μου και μου δίνει τη δυνατότητα να συνδράμω στην κοινωνική και οικονομική ανάταση του δήμου σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, οικονομικά στιγμή. Συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας που δεν εξαρτάται από κόμματα, πολιτικές παρατάξεις και κυβερνήσεις και έχει σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της συμβολής στην κοινωνική μέριμνα. Ο Στέφανος Φωτιάδης απέδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί αυτού του τόπου με βαθιές αλλαγές και ρεαλιστικές λύσεις. Με πίστη και θέληση, όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον συνδυασμό “Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης”, προωθούμε το μήνυμα ότι με την ομαδική προσφορά όλων των Σερραίων και κυρίως των νέων ανθρώπων, θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας».